Чи варто українцям боятися підвищення цін на їжу

Найближчими місяцями українцям не варто боятися підвищення цін на продовольство. Зокрема, хлібобулочні та молочні товари не дорожчатимуть принаймні до зими.

4768_gnach1_jpg_resized.jpg (64.02 Kb)

Про це повідомив член аграрного комітету Верховної Ради Дмитро Соломчук, передає “Укрінформ”. Він пояснив, що на вартість, наприклад, хліба переважно впливають два фактори:

енергоресурси;
людська праця.
Однак, визнав депутат, у нинішніх реаліях на ціну також впливає здорожчання логістики. Яке, за його словами, є надто великим.

“Після розмінування це головне питання. Воно хвилює всіх”, – констатував нардеп.

Загалом, зазначив він, ціни на їжу в країні стабільні. Ба більше, деякі позиції навіть стрімко дешевшають.

“Якщо взяти овочеву групу, то ціни знизилися. Деякі продукти здешевшали на 60-70%”, – зазначив Соломчук.

Наприклад, ціни на овочі борщового набору в Україні досягли нижньої планки. Йдеться про:

картоплю;
цибулю;
капусту;
моркву;
буряки.
Як розповів Іван Стефанишин, радник директора з агропромислового комплексу оптового ринку сільськогосподарської продукції “Шувар”, вартість просіла навіть порівняно з початком серпня минулого року. Причина – надлишок основних овочів.

“Посаджено дуже багато борщового набору і немає на нього попиту – пропозиція надто велика. Це свідчить про нестабільність нашого виробництва та бажання заробити за день купу грошей. Як для населення ситуація чудова, а для виробника – катастрофічна”, – сказав Стефанишин.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *