Значна частина асортименту відчутно піднялася в ціні, порівнюючи з п’ятницею.
На початку поточного тижня вартість більшості овочів в Україні збільшилася, особливо на деякі позиції. Найбільший стрибок за вихідні на “Столичному ринку” у відсотковому вираженні показали баклажани – з 35 до 55 гривень за кілограм, як показують дані сайту ринку.
На 18 гривень з п’ятниці збільшилася ціна на одеські огірки, до 90 грн/кг. А огірки з Рівненщини за сім днів додали 30 гривень, до 95 грн/кг.
Серед помідорів найбільше зросла вартість рожевих томатів – з 60 грн/кг до 75 грн/кг. На п’ять гривень стала дорожчою вартість червоних помідорів, до 40 грн/кг. Жовті томати зараз оцінюються в 70 грн/кг – це також на п’ять гривень більше, ніж минулої п’ятниці.
Перець Білозірка піднявся в ціні з 33 грн/кг до 45 грн/кг. Також на 12 гривень збільшилась вартість кабачків, проте їх і пропонували за вищою ціною – по 43 грн/кг. Отже, теперішня ціна становить 55 гривень за кілограм.
Щодо капусти, то подешевшала цвітна – з 50 грн/кг до 45 грн/кг та броколі – з 55 грн/кг до 50 грн/кг. А ось інша капуста подорожчала: білокачанна – з 10 до 11 грн/кг, синя – з 22 до 27 грн/кг і пекінська – з 30 до 33 грн/кг.
Також на гривню зросла вартість моркви, до 11 грн/кг. Те саме можна сказати і про картоплю – зараз її реалізують по 12 грн/кг. Варто зазначити, що ціни на картоплю знижувалися протягом тижня і зараз повернулися до рівня минулого понеділка.
У секторі фруктів більшість позицій, на відміну від овочів, втратили у вартості. Зменшилась вартість груш – з 50 до 45 грн/кг, персиків – з 70 до 60 грн/кг і слив – з 25 до 22 грн/кг.
В ягідній групі остаточно “повідомила” про кінець сезону лохина. За попередньої вартості в 350 гривень за кілограм у п’ятницю, після вихідних її продавали вже за 850 гривень. Ще на початку жовтня ягода коштувала 220 грн/кг.