Українців заспокоїли після жахливих прогнозів вартості картоплі

Тарас Висоцький заспокоїв українців після жахливих прогнозів щодо зростання цін.

86_kartoplya-photo-194e.jpg (56.11 Kb)

Українцям не варто бояться, що ціни на картоплю сягнуть позначки в 50 гривень за кілограм. Нинішня ціна вже покриває собівартість та дозволяє імпорт.

“Зараз ціни на картоплю такі: 20 грн/кг – оптова ціна, і 30 грн/кг – у роздробі, які є сталими протягом двох тижнів. Ми вважаємо, що вони не будуть змінюватися. Підстав для ціни 50 грн/кг немає. Нинішня ціна достатня, щоб покривати собівартість навіть в умовах зменшення врожайності, а також вона дає змогу імпортувати”, – заявив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький під час брифінгу.

При цьому він вказав, що врожай картоплі цьогоріч порівняно з минулим зменшився на 18%, або на 4 мільйони тонн, через посуху, що й вплинуло на ціни. Водночас посадовець запевнив, що Україна імпортує незначні обсяги картоплі, тож кількох десятків тисяч тонн овочу достатньо для стабілізації цін.

За його словами, вартість картоплі падати не буде, а ближче до весни овоч трохи подорожчає, приблизно на 15%, бо додадуться витрати на зберігання.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *