Ціни на м’ясо в Україні продовжують “летіти в космос”

Разом із свининою може оновити цінові максимуми і курятина.

2625_1463056725_1431429624_kloppex_ru_myaso_kuski_zelen.jpg (69.26 Kb)

Ціни на м’ясо в Україні у червні злетіли на 20-30%. Експерти вважають, що цей продукт дорожчатиме й надалі.

“Влітку 2025 року ціни на м’ясо в Україні, ймовірно, залишатимуться високими або зростатимуть помірно”, – зазначає аналітик Українського клубу аграрного бізнесу (УКАБ) Максим Гопка.

Як повідомляють у УКАБ, ціни на свинячий ошийок у найближчі місяці коливатимуться у межах 320-350 грн/кг (у червні було понад 330 гривень за кіло). Причиною високої вартості називають дефіцит живої ваги, стабільний попит і сезонне зростання закупівель у період відпусток.

Вартість яловичини у червні складала, в середньому, 336 грн/кг, що на 22% більше, ніж минулого року. І, за прогнозами експертів, надалі вартість цього м’яса може піднятись ще на 5–7%.

“Особливо в серпні, через обмежену пропозицію та витрати на утримання худоби” – додають в Українському клубі аграрного бізнесу.

Ціни на курячі стегна, філе або тушки, на думку фахівців, також можуть незначно зрости. Серед причин подорожчання курятини називають зростання витрат на корми.

Водночас в пресслужбі “‎ЕКО-маркет”‎ вважають, що ціни на м’ясо в Україні залишатимуться стабільними до кінця осені.

“На поточний момент ринок увійшов у фазу відносної стабільності. Якщо не станеться форс-мажорів – різкого зростання валютного курсу, неврожаю зернових (які формують кормову базу), енергетичної кризи чи змін у податковому середовищі, – ціни залишатимуться стабільними щонайменше до кінця осені”, – каже вона.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *