Зростання цін на цибулю пов’язують із скороченням пропозиції овочу в господарствах країни.
Відпускні ціни на цибулю на українському ринку знову почали зростати. Про це повідомляється у новому дослідженні проекту EastFruit.
Станом на п’ятницю, 9 травня фермери пропонують цибулю до продажу в межах 18-27 грн/кг ($0,43-0,65/кг). В середньому це на 13% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня.
Зростання цін на популярний овоч пов’язують із скороченням пропозиції в умовах, коли має місце сезонне виснаження запасів цибулі в господарствах країни. При цьому активність на ринку є доволі високою, що також призводить до зростання цін.
Фермери кажуть, що більш суттєво підвищити ціни їм поки що не вдається, оскільки покупці все частіше висловлюють незадоволеність якістю продукції.
Зазначимо також, що на сьогодні цибуля в Україні коштує на 26% дорожче, ніж у першій декаді травня 2024 року.