Чому росте ціна на цибулю: що буде далі?

Цибуля Фото: Інформатор

Цибуля Фото: Інформатор

Починаючи з 20 жовтня на українському внутрішньому ринку збільшуються ціни виробників на цибулю, про це повідомляють фахівці проекту EastFruit. Сільгоспвиробники інформують про те, що певна частина збору овочів все ще знаходиться на полях, при цьому їх стан поступово погіршується. Крім того, цибуля на полях почала пускати паростки, що також несприятливо вплине на майбутню якість продукції.

Цибуля дорожчає: в чому причина, який прогноз 1

Отже, на даний момент місцеві виробники готові здійснювати продаж цибулі по 7-13 грн/кг ($0,17-0,31/кг), що в середньому на 12% більше, ніж наприкінці минулого тижня. Головною причиною збільшення ціни цієї продукції, на думку експертів, є той факт, що чимало підприємств вимушені припинити збір врожаю цибулі через складні погодні умови, внаслідок чого помітно зменшились обсяги наявності даної продукції на ринку. Також аналітики повідомляють про те, що більшу частину цибулі гарної якості фермери вважають за потрібне відправляти на зберігання, здійснюючи продаж наразі невеликими обсягами.

Водночас, попри позитивну цінову тенденцію у секторі цибулі, ціни на цю продукцію зараз на ринку України все ще в середньому на 21% менші, ніж у відповідний минулорічний період.

Якими будуть ціни на овочі до кінця 2025 року – прогноз експерта

Заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук повідомив, що ситуація з овочами цього року безперечно краща, ніж минулого року. За його словами, у жовтні ціни на овочі ще залишатимуться на низькому рівні, аж до моменту відправлення їх на зберігання. Після цього ціни можуть зрости, оскільки зберігання у сховищах, звичайно, передбачає додаткові витрати.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *