Українців попередили про відчутне здорожчання хліба

У 2024 році ціни на хлібобулочні вироби зросли на 20% – така тенденція продовжиться й у поточному році.

8212_1470907616_9418ef8eb40a32be32fd9188b41deb89.jpg (76.36 Kb)

До кінця 2025 року вартість хлібопродукції може збільшитися на 15-20%. Про це заявив директор ТОВ “Київ Хліб” Юрій Дученко під час конференції “Хліб.ua”, інформацію передає Інтерфакс-Україна.

Серед ключових факторів подорожчання керівник підприємства виділив перш за все зростання вартості сировини (борошна), енергоресурсів та фонду оплати праці. За його словами, зараз більшість хлібозаводів функціонують на межі окупності, а окремі виробники працюють у збиток.

Як підкреслив Дученко, у 2025 році українці частіше обирали хліб із базовими інгредієнтами. Паралельно фіксувалося зниження обсягів реалізації пшеничних, булочних та кондитерських виробів.

Основні виклики для галузі за версією експерта:

втрата обігових коштів підприємствами через мінімальну рентабельність виробництва;
залежність від енергоносіїв;
зменшення платоспроможності населення;
ускладнення ланцюгів поставок;
експортні обмеження;
розширення тіньового сектору до 40-50%.

Разом з тим директор зазначив високу конкуренцію між виробниками. Перспективи розвитку галузі він пов’язує із впровадженням штучного інтелекту, а також популяризацією фастфуду та стрітфуду.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *