На курятину в Україні “повісили новий цінник”

Курятина – один із найпопулярніших продуктів на кожному українському столі. Проте за останній рік ціни на це м’ясо помітно зросли. Найсуттєвіше змінилися ціни на тушки та філе.

3800_1463056725_1431429624_kloppex_ru_myaso_kuski_zelen.jpg (69.26 Kb)

Аналіз цін на порталі “Мінфін” показав, що найбільше здорожчали курячі тушки. У травні 2024 року середні ціни на них становили 78,02 грн/кг, а вже за рік вони зросли на 46,5%. Тож у травні-2025 куряча тушка обходиться покупцям у 114,30 грн/кг.

Зросла вартість і курячого філе. Минулого місяця воно коштувало в середньому 220,70 грн/кг, що на 38% більше травневого показника минулого року, коли його вартість була 159,85 грн/кг.

Підвищилася вартість і курячих стегенець. Зараз середня ціна на них становить 134,30 грн/кг, що на 20,8% більше ніж у травні минулого року, тоді вони коштували 111,19 грн/кг.

Найменше, але все ж подорожчало, куряча гомілка. У травні 2024-го вона коштувало 79,03 грн/кг, а у цьому році його середня ціна на 19,6% вища – 94,50 грн.

Раніше в Українському клубі аграрного бізнесу (УКАБ) заявляли ЗМІ, що ціни на курятину зростають насамперед внаслідок збільшення вартості кормів, а також через стабільний попит на цей вид м’яса як на відносно дешеве джерело тваринного білка. За словами аналітика, на вартість курячого м’яса також впливають:

зростання цін на паливо та електроенергію;
збільшення витрат на транспортування та утримання тварин;
загальна інфляція в країні та коливання курсу національної валюти.
На думку експерта, сукупність вищеперелічених факторів, ймовірно, продовжить підтримувати ціни на відносно високому рівні.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *