Як змінилися за тиждень ціни на овочі та фрукти в Україні

Ринок України спостерігає динамічні коливання цін на окремі продукти.

2293_1442399.jpg (81.74 Kb)

За останні сім днів вартість овочів та фруктів демонструвала різноспрямовані зміни. Зокрема, вартість моркви продовжує падати.

За даними аналітиків EastFruit, мінімальна ціна коренеплоду зменшилась з 11 до 10 гривень. Натомість на буряк спостерігається підвищення цін – нижня межа зросла з 9 до 10 грн.

Помідори стали доступніші: діапазон цін знизився з 22-50 до 15-30 грн/кг, тоді як солодкий перець, навпаки, подорожчав – максимальна вартість зросла з 45 до 60 грн. Вищі ціни фіксуються на пекінську капусту – зростання з 25-30 до 28-45 грн/кг – та цвітну капусту – з 15-50 до 25-65 грн/кг. Броколі, за даними моніторингу, подешевшала з 50-70 до 40-65 грн/кг, а кабачки – з 15-28 до 10-25 грн/кг.

Більшість видів зелених культур, окрім зеленої цибулі зі стабільними цінами, стали дешевшими. Наприклад, оптовий кріп впав у вартості з 175-220 до 100-200 грн/кг, а салат – з 40-85 до 30-75 грн/кг.

Фруктово-ягідний асортимент також показав суперечливі тенденції. Ожина стала дешевшою: максимальна ціна знизилася з 300 до 220 грн/кг, тоді як на лохину відбувся черговий скачок – з 140-200 до 170-240 грн/кг. Ранні сорти груш продовжують здешевшуватися: діапазон цін скоротився з 30-150 до 20-50 грн/кг. Вартість винограду вкотре демонструє спад: минулого тижня його продавали за 50-150 грн/кг, тоді як тижнем раніше ціни коливалися в межах 80-140 грн/кг.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *