Ціни на овочі, ягоди та фрукти переписали по-різному

Зазначається, що популярні ягоди значно подорожчали.

7384_1463120378_igozen00.jpg (135.43 Kb)

Ціни в Україні на овочі, ягоди та фрукти змінилися по-різному. Зростання продажів моркви призвело до її здешевлення.

Аналітики проєкту EastFruit зазначили, що овоч подешевшав з 16-25 до 13-20 гривень за кілограм. Водночас пропозиція ріпчастої цибулі залишається низькою, що дало змогу продавцям підвищити ціни з 9-17 до 11-20 грн/кг.

Огірок подорожчав з 23-30 до 28-50 грн/кг, а нижня цінова межа на томат знизилася з 30 до 25 грн/кг. Почали дешевшати баклажан – з 70-100 до 40-50 грн/кг і перець “Білозерка” – з 60-70 до 53-60 грн/кг. Ціни на броколі знизилися з 30-50 до 30-40 грн/кг, а пекінська капуста продавалася дорожче – ціна підскочила з 12-25 до 23-27 грн/кг.

Удвічі підняли відпускні ціни продавці цвітної капусти – з 10-30 гривень за кілограм до 45-60. Часнику стає більше, і він дешевшає, але не дуже активно. Ціни знизилися з 70-130 до 60-120 грн/кг.

У фруктово-ягідному сегменті триває зростання цін на черешню. Вона подорожчала з 150-200 до 180-220 грн/кг. До того ж суниця садова (полуниця) підскочила в ціні зі 100-170 до 160-260 гривень за кіограм.

Дорожче, ніж попереднього тижня, продавалися абрикос і вишня. Вони подорожчали з 80-120 до 110-150 грн/кг і з 105-150 до 120-165 грн/кг відповідно. Знижуються ціни на малину – з 160-250 до 150-185 грн/кг і лохину – з 220-380 до 190-280 грн/кг.

На прилавках з’явилися перші українські яблука нового врожаю, щоправда ціни на нього майже вдвічі вищі, ніж торік. Сезон стартував з позначки 60-70 гривень за кілограм. Дешевше, ніж тижнем раніше, продавалася груша – нижня цінова межа впала з 80 до 70 грнг/кг. Зростання пропозиції кавуна змусило продавців знову знизити відпускні ціни з 16-22 до 15-20 гривень за кілограм.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *