Як справи з овочами та фруктами в Україні?

Зросли в ціні, зокрема, морква, виноград і яблука.

6458_1442399.jpg (81.74 Kb)

Вартість овочевої та фруктової продукції в Україні минулого тижня демонструвала різну динаміку. Про це інформують аналітики EastFruit.

У зв’язку зі зменшенням обсягів пропозиції в Україні додала в ціні морква – з 6-12 грн/кг до 8-15 грн/кг. Крім того, збільшилася вартість і буряка, незважаючи на збільшення пропозиції – з 5-10 грн/кг до 8-11 грн/кг.

Виробники огірків продовжують підвищувати відпускні ціни. Овоч подорожчав з 20-40 грн/кг до 25-75 грн/кг. У той же час нижня межа цін на помідори знизилася з 12 до 8 гривень за кілограм, а найнижча ціна на ріпчасту цибулю впала на дві гривні – з 9 до 7 грн/кг, а діапазон вартості білокачанної капусти став вужчим – з 5-20 грн/кг до 9-17 грн/кг.

Пекінська капуста стала дешевшою – з 25-35 грн/кг до 20-35 грн/кг, а броколі та цвітна капуста додали в ціні в порівнянні з попереднім тижнем – з 40-55 грн/кг до 40-65 грн/кг і з 20-50 грн/кг до 25-50 грн/кг відповідно.

Відчутно змінилася вартість солодкого перцю. Діапазон цін звузився з 20-60 грн/кг до 45-55 грн/кг. Також збільшилася ціна на кабачки – з 6-15 грн/кг до 10-22 грн/кг.

Серед фруктів і ягід подорожчали ранні яблука – з 20-40 грн/кг до 25-45 грн/кг і виноград – з 40-120 грн/кг до 40-150 грн/кг. При цьому знизилися ціни на груші – з 20-90 грн/кг до 20-80 грн/кг і сливи – з 20-50 грн/кг до 15-50 грн/кг.

Триває також зниження цін на кавуни – з 10-17 грн/кг до 6-20 грн/кг і дині – з 20-55 грн/кг до 15-35 грн/кг.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *