Українцям варто готуватися до здорожчання сиру

Зазначається, що вартість цього популярного продукту залежать від низки факторів.

0753_556ec9b918a04_shutterstock_830880.jpg (27.16 Kb)

Сир в Україні далеко не найдешевший продукт. Українцям варто готуватися до подальшого подорожчання цього продукту.

Аналітик асоціації “Український клуб аграрного бізнесу” (УКАБ) Максим Гопка в коментарі “Фокусу” зазначив, що ціни на сир залежать від вартості сировини і витрат на переробку, зокрема, електроенергію.

“Якщо ігнорувати цю ситуацію – імпорт продовжить зростати, український ціновий сегмент залишиться втраченим. Потрібне поступове впровадження заходів, які зможуть збільшити частку вітчизняного продукту на прилавках магазинів як з боку держави, так і бізнесу”, – зазначив аналітик.

Зі свого боку керівник Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин зазначив, що як молочна продукція загалом, так і твердий сир, може подешевшати влітку, тому що худобу перевели на відкритий випас.

Зазначається, що український сир уже дорожчий за імпортний. Так, середня ціна українського твердого сиру Гауда в супермаркетах – близько 587 гривні за кілограм, а імпортний – 398 грн/кг, що на 30-40 % менше.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *