Вартість яловичини в нашій країні також зросла – на 6%, до 317 грн/кг.
В Україні протягом останнього місяця ростуть ціни на м’ясо, а найбільш помітне подорожчання демонструє свинина. Про це повідомляють фахівці Українського клубу аграрного бізнесу (УКАБ).
Так, вартість свинячого ошийка протягом місяця зросла на 20% (за рік зростання склало 39%) і на сьогодні становить 330 грн/кг.
“Найближчим часом істотного зниження цін на свинину не очікується”, – вважають фахівці УКАБ.
Експерти звертають увагу на те, що станом на початок квітня поголів’я свиней в Україні становило 4,6 млн. Це на 11% менше, ніж у аналогічний період 2024 року.
Зростає і вартість яловичини. Середня ціна на гуляш з яловичини за місяць зросла на 6%, тоді як у річному обчисленні показники збільшилися на 14%.
Зазначимо також, що ціни на куряче філе за місяць зросли на 5%, тоді як середня ціна курячих тушок практично не змінилася. Ціни на курячі стегна знизилися на 4%.