Влада Польщі хоче заборонити низку українських продуктів

Влада Польщі хоче заборонити ввезення з України цукру, м’яса птиці, яєць, замороженої малини, яблучного соку, соняшникової та ріпакової олії.

9930_71937.jpg (181.83 Kb)

Про це заявив міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський.

“Через надмірне відкриття території Європейського Союзу для припливу товарів з України найбільших втрат зазнали польські фермери. Немає сумнівів, що Україні потрібно допомогти, але відкриття для імпорту сільгосппродукції до ЄС не може бути таким, як зараз, тому що фермери з Польщі та інших країн ЄС не зможуть витримати конкуренції”, – сказав він.

Польський уряд збирається запровадити суттєві обмеження на надходження чутливих товарів із України, включно з детальним і обмежувальним контролем на кордоні.

Секерський вважає, що польські фермери справедливо виступають проти ситуації, в якій опинилося сільське господарство Польщі. Міністр заявив про “необґрунтовані вимоги” зеленого курсу Євроrомісії, надмірне надходження продукції з України і падіння рентабельності сільськогосподарського виробництва.

“Наша спільна мета – сильне польське та європейське сільське господарство, здатне убезпечити себе від недобросовісної конкуренції та рішень, що не враховують специфіку сільськогосподарського виробництва”, – сказав Секерський.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *