У кінці останнього тижня українські сільгоспвиробники реалізовували моркву за ціною 8-15 грн/кг, що в середньому на 24% вартісніше, ніж наприкінці тижня, що передував йому.

Про це повідомляє аналітичний ресурс EastFruit.
Учасники ринку цю тенденцію цін пояснюють суттєвим зменшенням обсягів моркви внаслідок міжсезоння. Зокрема, основна частина господарств вже закінчила продаж моркви середньостиглих видів, а до збирання врожаю більш пізніх видів ще не розпочали.
Разом з тим, деякі виробники мають намір і надалі збільшувати вартість, якщо збережуться поточні темпи реалізації.
Разом з тим, згідно з відомостями аналітиків, наразі вартість якісної моркви в Україні все ж таки в середньому на 35% менша, ніж у минулому році.